Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene/innleggene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Appelsinkokt kinakål

ca 200 g kinakål/person
0,75 dl god appelsinjuice/person
litt salt og pepper
1 ts smør










Del kinakål i to langsetter og skjær tynne skiver.




Kok opp appelsinjuice og ha kålen oppi.
Småkok under lokk til kålen er mør - ca 10 min.
Selv om det dannes ekstra væske fra kålen er det lurt å passe på slik at det ikke koker tørt.



Smak til med salt og pepper og rør inn smør.

Passer veldig godt til bakt/kokt laks/ørret og kylling.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar