Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Rabarbrasuppe med vaniljeis og jordbær

Rabarbrasuppe kan være en eksklusiv dessert med det rette tilbehøret. Her er et eksempel med   med vaniljeis, jordbær, revet sjokolade og krokan. Rabarbrasuppen skal være romtemperert.













Krokan lager jeg ved å smelte sukker i en stekepanne. Heller det så på en bakepapir på en stekeplate. Når det er avkjølt legger jeg det i flere lag med plastpose og knuser med hammer.   Sjokolade rives og jordbær deles i skiver, strimler og små biter.


Selve rabarbrasuppen lager jeg slik



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar