Jeg har også bakt knekkebrød - takket være min datter.De er uten gjær, gluten og melk. Men de smaker likevel veldig godt.
Bland sammen:
1,5 dl solsikkekjerner
1 dl knust linfrø
5-6 dl hirseflak
1 dl gresskarkjerner
5 dl vann
1 dl olje (nøytral type)
Fordel deigen på 2 stekebrett med bakepapir.
Legg et bakepapir oppå og press deigen tynt utover. Det vil bli litt for mye deig akkurat langs kantene. Ta dette over på et tredje brett.
Skjær i ruter med pizzahjul.
Knekkebrødene kan lages veldig tynne og spises som snacks eller litt tykkere og brukes med pålegg.
Stekes ved 190 grader varmluft i 30 - 35 min.
Avkjøles på kakerist. Oppbevares i kakeboks.
Velkommen
Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.
Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.
I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.
Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.
I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.
De siste 10 oppskriftene/innleggene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar