Nok til tre:
1 hvitløk
3 vårløk
2 sjalottløk
100 g laks
100 g torsk
2 kamskjell/person
2 store scampi/person
1/2 nett blåskjell (vi var 3 tilbords. Hele nettet holder til 6)
1/2 l kokende matfløte (kanskje litt mer)
3 dl hvitvin
1 fiskebuljongterning (jeg vet det er litt juks)
dill og timian - helst fersk
Scampi og kamskjell må tine. (Lurt å kjøpe renset scampi).
Skjær laks og ørret i biter (sukkerbitstørrelse) og legg i dyp tallerken. (Fisken skal være rå.)
Løken finhakkes og surres i smør. Tilsett hvitvinen og la det koke nesten inn.
Ha i blåskjellene og litt vann (det blir væske av blåskjellene). Det er enkelt å sjekke at blåskjellene er ferske, les her.
Tilsett fløten. Det er viktig å koke opp fløten i en egen kjele slik at den kan tilsettes kokende. Rør rundt. Ha i buljongterningen. Smak til med dill, timian,
Fres kamskjell og scampi raskt i smør i varm panne og legges i tallerkene.
Suppa er ferdig når blåskjellene har åpnet seg.
Øs suppa og blåskjell over fisken. Server umiddelbart.
Vi spiste Foccacia ved siden av og drakk en deilig hvitvin til.
Tusen takk for at du delte oppskrift! Jeg skal prøve denne! :)
SvarSlettHa en forsatt fin uke.
Klem fra Anine
Hei, JA denne høres da super ut! Fin torsdag! klem Siv
SvarSlett