Det ble 22 stk, men de kunne vært litt tynnere.
75 g margarin
1 dl sukker
0,75 g sirup
1/2 ts ingefær
1/2 ts kanel
5o g mandler
2,5 dl hvetemel
1/2 ts natron
Visp lys og luftig smørkrem.
Hakk mandlene. 50 g hele mandler = 1 dl
Sett boksen med sirup i en kjele med varm og kok opp. Da blir den lettere å helle og å blande i smørkremen.
Ha i halvparten av hvetemelt og natron
Sett bakebollen på en digital vekt og hell i smeltet sirup til riktig mengde. Rør sirup inn i smørkremen.
Ha i krydder og nøtter og rør sammen.
Tilsett alt det tørre og elt deigen raskt rammen.
Ha i halvparten av hvetemelet og natron og elt sammen. Ha resten av hvetemelet på benken og ta deigen ut av bollen. Elt sammen
Trill deigen til en pølse og lag litt avlang firkantet. Jeg bruker to skjærefjøler for å presse den i fasong. Pølsa skal være ca 20 cm lang så dytt den sammen i lengden om den blir for lang.
Legg pølsa på en skjærefjøl og legg i kjøleskap minst 1 time, og gjerne til neste dag.
Sett ovnen på 200 grader.
Skjær 5 mm tynne skiver med skarp kniv.
Legg skivene på stekeplate med bakepapir.
Stekes midt i ovnen 7-8 min. De hever litt opp under steking, men synker sammen igjen. Skal så vidt få en anelse gylden farge.
La kakene ligge på plata til de er helt kalde. Oppbevares i metallboks i romtemperatur.
Jeg har brukt melkefri Melange. Jeg synes disse ble veldig gode.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar