Middag til 2 eller forrett til 6
1 sjalottløk
1 hvitløksfedd
litt margarin
1 ts rød curry paste
4 store gulrøtter
1 dl hakkede tomater
1 boks kokosmelk (400g)
5 dl kyllingkraft
6 skiver spekeskinke
litt grønt til pynt
Finhakk løken og fres den lett i litt stekefett i en kjele. Jeg foretrekker margarin, de fleste vil velge en god olje.
Hakk hvitløk og tilsett. Fres noen sekunder til. Ha currypaste i kjelen og la det surre sammen.
Skrell gulrøttene og skjær de i ganske små biter.
Ha gulrøtter, kokosmelk og kyllingkraft (eller 1 buljongterning og 5 dl vann). La suppen koke opp. Tilsett tomater.
Sett på lokk og la suppen koke til gulrøttene er møre. Hvor lang tid dette tar er avhengig av størrelsen på gulrøttene men regn med 15-30 minutter.
Ha gulrøtter, kokosmelk og kyllingkraft (eller 1 buljongterning og 5 dl vann). La suppen koke opp. Tilsett tomater.
Sett på lokk og la suppen koke til gulrøttene er møre. Hvor lang tid dette tar er avhengig av størrelsen på gulrøttene men regn med 15-30 minutter.
Sprøstek spekeskinke under grill på 250 grader i ca 5 min mens suppa koker-
Knus skinkeskivene med en skarp kniv.
Kjør suppen glatt med en stavmikser.
Server suppen med spekeskinke og noe grønt feks frisk koriander.
Til middag passer det med grove rundstykker. Til forrett vil jeg servere en skive nystekt foccacia.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar