Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Løk og soppblanding

Dette ble en så god blanding at det fortjener en plass i kokeboka. 

Bruk

3-4 delikatesseløk
3-4 små sjampinjong

til hver.

fett til å steke iDet anbefales å helle kokende vann over løken og la det stå et par min for at skallet skal gå lettere av.
Jeg synes løken blir litt bløt, og at det er like enkelt å rense rå løk.

 

Tørk jordrester av soppen med en fuktig og ren klut.


Legg løken i kjele med kokende vann og kok de i ca 1 min.
Hell de over i en melsikt, for å få bort vannet.


 

Smelt smør i ei stekepanne og ha løken i. Når den begynner å få litt varme tilsettes soppen. Hvis soppen er stor deles den i fire.

Hvis man skal lage en stor porsjon kan man steke i en langpanne i stekeovnen på 200 grader i ca 30 min.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar