Så vi startet i sola med cava: Grans Moments.
Bordet var i hvitt, kun med de mørkerøde rosene fra Flammentanz og tre røde kubbelys i de høye lyslyktene. Selv om vi bare var 11 tilbords på setter jeg på lys og blomster i hele bordets lengde.
Vin:
Dopff & Irion Cuvée René Dopff Riesling 2016
Ung, frisk og slank, preg av sitrus, eple og blomst, innslag av mineraler i ettersmaken
Blinis
Vin:
Gentil Hugel 2016
Smak preget av sitrus, litt eple,
krydder og blomst, ørlite varm ettersmak.
Fårefilet, brokkoli og eplewok, potetterte, saus
Vin:
Gaznata Viñas Viejas 2016
Saftig og preget av modne røde bær,
grønne urter og litt blomst, god lengde.
Anbefalt til: fårekjøtt, storfe og småvilt
Ostetallerken med pærekompott og rabarbrasirupVin:
Saracco Moscato d'Asti 2017
Ung og aromatisk, preg av drue, sitrus
og litt blomst.
Anbefales til dessert og ost
Iskake med jordbærsorbet
Vin:
Saracco Moscato d'Asti 2017
Ung og aromatisk, preg av drue, sitrus
og litt blomst.
Anbefales til dessert og ost
Forberedelser
- dekke bordet
- sette fram tallerkner
- syltet rødløk
- iskake
- sjokolademousse
- sette vin til kjøling (merke flaskene)
- sette på oksehaler til kraft
fredag
- steke kjøtt
- koke inn kraft
- lage og steke potetterte
- koke rabarbrasirup
- lage pærekompott
- lage toast (til ettermiddagsmat)
- dele brokkoli
- steke spekeskinke
- skjære opp røkelaks
- skjære opp eple
- skjære ost
- lage saus
- hakke sjalottløk
- skjære opp potetterte
- lage røre blinis
- jordbærpynt
- koke blomkål og mose den
- steke blinis
Gjennomføring
- lage blomkålsuppa ferdig, anrett med spekeskinke, syltet rødøk og litt olje
- sett kjøtt og poteter i stekeovnen
- anrett blinis med laks osv
- stek brokkoli og eple. Varm saus. Anrett hovedrett
- Anrett ostetallerken.
- Ta ut iskake fra frys. Må stå minst 15 min.
- Smelt sjokolade. Skjær opp iskake. Pynt
INNKJØp
kommer
kommer
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar