Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene/innleggene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Smørsaus



nok til 8 p


3 sjalottløk
2 ts smør
2 dl tørr hvitvin
2 dl lys kraft eller buljong
1/2 dl fløte
100 g usaltet smør
hvit pepper, salt









Finsnitt løken og fres den myk i smør.

 Tilsett vin og la det koke nesten inn.

Tilsett kraft og fløte og redusere til halv mengde.

 Sil sausen gjennom en melsikt.
Del smør i biter og visp inn litt om gangen. La sausen tykne
Hold sausen godt under kokepunktet - hvis den koker vil den skille seg.
Smak til med salt og pepper.




Hvis sausen skiller seg: ha i en isbit eller 1 ss iskaldt vann og visp kraftig.

Jeg brukte smørsausen til asparges og spekeskinke.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar