Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Brokkoli med ingefær


1 brokkoli
2 faste epler
1/2 hvitløk
1/2 ts ingefær











Press eller finhakk hvitløk



 Del brokkoli i like store buketter og biter.












Skjær eplene i terninger

 Fres hvitløk og ingefær i litt margarin på middels varme.
Ha i grønnsakene og legg på lokk. Vend grønnsakene om et par ganger. Etter 4-5 min er de gjennomvarme.

Passet helt utmerket til kalvefilet.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar