ca 20 stk
100 g bokhvetemel
130 g hvetemel
1 ts salt
1/2 pk tørrgjær
3 dl melk
2 egg
40 g smør, smeltet og avkjølt
2 dl crème fraîche
smør til steking
Ha hvetemel, boghvetemel, tørrgjær og salt i en bolle.
Visp sammen egg, lunken melk og crème fraîche. (jeg varmer ikke crème fraîche, men har latt den stå i romtemperatur en times tid).
Visp melkeblandingen gradvis inn i det tørre til røren er glatt og uten klumper.
Bland i smeltet smør.
Dekk røren til og la den stå i minst ca 30 min. Den tåler godt å stå lengre.
Smelt litt smør i en middels varm nonstick-panne. Bruk ca 2 ss røre til hver blinis.
Snu blinisene med stekespade når de begynner å stivne på overflaten. Bruk mer smør om nødvendig.
Blinisene bør være relativt nystekte med servering. Kan stekes 1-2 timer før bruk - dekkes med folie.
Anretning:
crème fraîche ( 1 ss til hver - 1 boks holder til 10)
rogn etter ønske og lommebok (100 g holder til 25 stk)
røkt laks ( ca 25 g til hver)
finhakket rødløk ( ca 1 ts til hver)
gressløk til pynt
Kilde: www.krydder.org
ca 20 stk
100 g bokhvetemel
130 g hvetemel
1 ts salt
1/2 pk tørrgjær
3 dl melk
2 egg
40 g smør, smeltet og avkjølt
2 dl crème fraîche
smør til steking
100 g bokhvetemel
130 g hvetemel
1 ts salt
1/2 pk tørrgjær
3 dl melk
2 egg
40 g smør, smeltet og avkjølt
2 dl crème fraîche
smør til steking
Ha hvetemel, boghvetemel, tørrgjær og salt i en bolle.
Visp sammen egg, lunken melk og crème fraîche. (jeg varmer ikke crème fraîche, men har latt den stå i romtemperatur en times tid).
Visp melkeblandingen gradvis inn i det tørre til røren er glatt og uten klumper.
Bland i smeltet smør.
Dekk røren til og la den stå i minst ca 30 min. Den tåler godt å stå lengre.
Smelt litt smør i en middels varm nonstick-panne. Bruk ca 2 ss røre til hver blinis.
Snu blinisene med stekespade når de begynner å stivne på overflaten. Bruk mer smør om nødvendig.
Blinisene bør være relativt nystekte med servering. Kan stekes 1-2 timer før bruk - dekkes med folie.
crème fraîche ( 1 ss til hver - 1 boks holder til 10)
rogn etter ønske og lommebok (100 g holder til 25 stk)
røkt laks ( ca 25 g til hver)
finhakket rødløk ( ca 1 ts til hver)
gressløk til pynt
Kilde: www.krydder.org
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar