Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene/innleggene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Potetterte



8 porsjoner:

1,5 kg poteter
150 g smør
salt og pepper








Skrell poteter og skjær i tynne skiver med en mandolin.
Kle en springform ( 28 cm) eller langpanne med aluminiumsfolie.
Pensle bunnen med smør.
Legg potetskivene taksteinslagt i formen. Pensle med smør og dryss over salt og pepper. Legg på nye lag. Hell på resten av smøret. 
Dekk med folie (press godt ned)
Sett formen midt i ovnen ved 200 °C og stek i 1/2 time. 




Fjern folien på toppen og stek i minst 1/2 time og kanskje 60 min til terten er sprø og gyllen. 

 Avkjøl potetterten.

 







Skjær i passe porsjonbiter
 
Varmes i stekeovn ved 180 °C ca. 30 minutter før servering.
 

Dersom antall porsjoner endres vil det påvirke steketiden. Større porsjon må steke lenger, og mindre porsjon trenger litt kortere steketid.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar