Etter å ha sjekket flere oppskrifter så tok jeg sjansen på en vellykket blanding.
100 g Melange uten melk og soya
1 dl sukker
4 ts eggerstatning* (1 ts i bytte for hvert egg)
6 dl fin kakemiks Toro
1 dl hvetemelerstatning
2 ss vaniljesukker
1 ts bakepulver
ca 8 dl rismelk
* alle oppskriftene jeg fant oppga maismel (ikke maizenna/maisstivelse), men det fikk jeg ikke tak i. Eggerstatning hadde jeg i skapet.
Jeg har et eget vaffeljern for "allergivaflene". Hvis ikke bør de første vaflene spises av andre.
Smelt margarin og ha i sukker.
Ha i alt det tørre og halvparten av melken. Visp godt til røra er klumpfri. Visp inn resten av melka.
Røra er relativt mye tykkere en vanlig vaffelrøre, men den renner likevel godt utover i jernet. jeg bruker ca 1 dl røre.
Legg vaflene utover på en kakereist ettersteking. Rista var ikke nyvasket derfor la et på et bakepapir for å hindre forurensning av hvetemel.
Alle som fikk smake synes vaflene smakte veldig godt.
Hei.
SvarSlettJeg holder på å dra i gang et nytt forum i kategorien mat og drikke, kulinariskforum.no.
I den forbindelse setter jeg opp en egen spalte hvor det publiseres intervjuer med matbloggere, helsebloggere og bloggere innen drikkesjangeren (blogg.kulinariskforum.no).
Kunne dette være av interesse? I så fall så ta kontakt på post@kulinariskforum.no så sender jeg over en oppstilling av spørsmål for intervjuet.
Med vennlig hilsen
René Munthe Eik