Dette er forrettklassikeren fra 1970 -tallet, men den bør absolutt fram i lyset igjen. En viktig forutsetning for at dette skal være godt er skikkelige terteskjell. De må kjøpes hos baker. De plastinnpakka fra matbutikken er ikke gode.
50 g margarin
4 ss hvetemel1 dl melk
2 dl kraft fra rekeboksen
400 g fiskepudding
ca 200 g reker
ca 200 g grønne erter
4 (8) terteskjell
Sett stekeovnen på 200 grader.
Hell kraften fra rekene i et målebeger og tilsett melk slik at det blir 3 dl.
Smelt margarin. Rør i hvetemel.
Hell i 1/3 av væsken. Kok opp. Den blir en veldig tykk grøt.
Tilsett 1/3 av væsken. Og rør til grøten er glatt. Tilsett resten av væsken og rør. Sausen skal småkoke i ca 10 minutter.
Sausen skal være litt tykk.
Skjær fiskepudding i terninger og ha i. Bland forsiktig.
Kok opp vann og ha de frosne ertene i. La ertene bli gjennomvarme. Hell av vannet og la ertene ligge i en melsikt og renne av. Ertene tilfører likevel sausen en del væske.
Spe med mer melk/kraft til passe konsistens.
Terteskjellene varmes i stekeovnen i 2-3 minutter. Pass på, de blir fort for mye stekt.
Når sausen koker og er passe tykk tilsettes rekene. De skal bare bli varme.
Legg skjellene på tallerken og fyll med sausen. Serveres og spises umiddelbart.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar