Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Melon-drikk


Til 30 glass à 2 dl:

1 melon
1/4 flaske Rose lime
3 lime
1 potte mynte
1,5 l Schweppes lemon
2,5 l sprite









Skjær av lokket og grav ut fruktkjøttet.
Fruktkjøttet kjøres i foodprosessor. (Det blir ca 2 l )










Legg fruktkjøttet i et stor bolle eller bøtte og bland inn Rose lime og saften av 10 lime.
Dette kan gjøres dagen før selskapet, og settes kaldt.

Finhakk mynten og ha i.

Ha i schweppes og sprite.

Legg isbiter i glassene, og fyll på med melondrikk. Jeg synes at det en enklest å helle i glassene fra mugge. Rør godt rundt før servering slik at det blir melonkjøtt i alle glassene.



Hvis drikken skal serveres fra melonene så fylles de 3/4 full og tilsett iskald Spite like før servering.









Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar