Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene/innleggene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Tyttebærsyltetøy

1,5 kg tyttebær
750 g sukker
1,5 dl vann











Ha bær, sukker og vann i en kjele og kok opp. Alle oppskrifter jeg sjekket oppga fra 5 - 10 min. Jeg koker det nok i 20. Da har noe av vannet fordampet slik at saften er tyknet litt.  Rør av og til.

Jeg oppbevarer tyttebær i fryseren eller kjøper frosne tyttebær på butikken, og koker en passe porsjon ved behov. Tyttebærsyltetøy holder seg veldig lenge i et tett glass i kjøleskapet. 

Om man lager en stor porsjon for langtidsoppbevaring på glass er dette fremgangsmåten:
Gjør glassene klar mens syltetøyet koker.
Vask glass og lokk godt, og skyll de.
Sett glassene opp ned i tørr langpanne og sett i kald ovn. Sett ovnen på 125 grader. Når den temperaturen er nådd slå av ovnen og la langpanna stå der til glassene skal brukes.
Lokkene kokes i en kjele med vann


Ha det varme syltetøyet over i de varme syltetøyglassene. Skru på lokket og la syltetøyet avkjøle.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar