400 g kjøttdeig
3/4 ts salt1 ss potetmel
1/4 ts pepper
1/4 ts ingefær
1 egg
ca 1 dl melk
Saus:
5 dl vann
1 ts buljongpulver
1 dl vann
5 ss hvetemel
Elt deigen seig med salt
Rør inn potetmel, krydder og egg.
Spe med melk. Det skal være mulig å forme kjøttkakene.
La kjøttkakene få god stekeskorpe før de snus og steker videre på den andre siden.
Rist vann og hvetemel godt sammen i en meljevner eller glass med lokk.
Hell jevningen i gryta under omrøring. Pass på at kjøttkakene ikke går i stykker.
Kok opp, og la sausen trekke i ca 10 min.
Serveres med kokte poteter og grønnsaker. Her i huset må vi alltid ha ertestuing til.
Rør inn potetmel, krydder og egg.
Spe med melk. Det skal være mulig å forme kjøttkakene.
Form jevne kjøttkaker med våt skje og hånd, og legg dem i godt oppvarmet stekepanne med stekefett.
La kjøttkakene få god stekeskorpe før de snus og steker videre på den andre siden.
Legg kjøttkakene over i en gryta med varm buljong. Og la de trekke ved middels varme.
Hell jevningen i gryta under omrøring. Pass på at kjøttkakene ikke går i stykker.
Kok opp, og la sausen trekke i ca 10 min.
Bruk sukkerkulør for å få riktig farge på sausen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar