Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene/innleggene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Kjøttkaker med brun saus

400 g kjøttdeig
3/4  ts salt
1 ss potetmel
1/4  ts pepper
1/4 ts ingefær
1 egg
ca 1 dl melk
Saus:
5 dl vann
1 ts buljongpulver
1 dl vann
5 ss hvetemel




Elt deigen seig med salt
Rør inn potetmel, krydder og egg.
Spe med melk. Det skal være mulig å forme kjøttkakene.

Hell 4 dl vann og buljongpulver i en gryte og varm opp.

Form jevne kjøttkaker med våt skje og hånd, og legg dem i godt oppvarmet stekepanne med stekefett.

La kjøttkakene få god stekeskorpe før de snus og steker videre på den andre siden.
Legg kjøttkakene over i en gryta med varm buljong. Og la de trekke ved middels varme.








Kok ut stekepanna med 1 dl vann og hell over kjøttkakene.


Saus:
Rist vann og hvetemel godt sammen i en meljevner eller glass med lokk.
Hell jevningen i gryta under omrøring. Pass på at kjøttkakene ikke går i stykker.
Kok opp, og la sausen trekke i ca 10 min.
Bruk sukkerkulør for å få riktig farge på sausen.
Serveres med kokte poteter og grønnsaker. Her i huset må vi alltid ha ertestuing til.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar