Her er det foreløpig ingen bilder, men dette må lages igjen.
6-8 p
250 g rosinerca 2 dl appelsinjuice
Her er det foreløpig ingen bilder, men dette må lages igjen.
6-8 p
250 g rosinerKjevle 1 butterdeigsplate til drøyt 16 x21 cm og renskjær kantene litt. Del i 2 stiper på langs og 3 striper på tvers
Legg på ost, kjøtt og løk.Denne gangen feiret vi mammas 85 årsdag.
Selv om det var ei hel uke før advent brukte jeg lilla både i duk, lys og blomster. I år var det St.Paulia, og alle barn og barnebarn fikk med seg både blomst og potte hjem.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
innkjøp matvarer steke karbonader |
|
koke kraft, lage saus bake kake lage syltet rødløk |
|
heise flagg kutte grønnsaker dele poteter varme saus varme karbonader steke poteter kl 14.00 koke grønnsaker |
6 kg karbonadedeig 4 kg kjøttdeig 3 kg oksehaler |
|
4 bokser tomater 2 p tørket timian potetmel glutenf buljongpulver |
6 blomkål 4 kg gulrøtter 3 rødløk 20 gule løk 10 kg poteter Til kraft: 3 løk sellerirot gulrøtter |
15 St. Paulia 15 hvite blpotter |
5 l rød saft 6 l eplemost |
Tilsett litt mer stekefett og ha grønnsakene i varm panne. Fres lett.
Hell i hønsebuljongen, la det småkoke noen minutter til grønnsakene er møre.
Jeg fikk servert en fantastisk soppbuljong på Stattholdergården sist høst, så ambisjonene var lagt svært høyt. Jeg hadde søkt etter oppskrifter og laget i utgangspunktet en kraft basert på sopp og grønnsaker. Det ble for lite smak. Jeg hadde kraft av svinekam i fryseren og nykokt kraft fra oksehaler, og det ble blandet inn.