Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Kyllingwok


til 3-4 p.
400 g kyllingfilet
4 gulrøtter
1 paprika
2 gule løk
5 ss maisennamel
4 dl hønsebuljong
4 ss soyasaus

stekefett

ris

Skjær kyllingfilet i strimler. Skrell gulrøtter og skjær i tynne skiver. Skrell løk og del i små båter. Del paprika i biter. 

Vend kylling i maisennasmel og fres i varm stekepanne med litt stekefett. Vend kjøttet slik at alt får stekeskorpe. Hell det over i en bolle.Tilsett litt mer stekefett og ha grønnsakene i varm panne. Fres lett.

Hell i hønsebuljongen, la det småkoke noen minutter til grønnsakene er møre.

  
Smak til med soyasaus og server sammen med kokt ris. 
Jeg brukte de grønnsakene jeg hadde i kjøleskapet. Grønn eller rød paprika ville gitt mer farge. Ellers er det godt med minimais, vannkastanjer, bønneskudd. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar