Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene/innleggene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Sjokoladekakebiter



4 egg
4 dl sukker
300 g margarin evnt melkefri Melange
4 ss kakao
8 dl melk evnt rismelk
8 dl hvetemel
1,5 ts bakepulver








1. Sett stekeovnen på 175 grader
2. Pisk eggedosis av egg og sukker.
3. Mens eggedosisen piskes. Smelt og avkjøl margarin.
4. Legg bakepapir i en langpanne (35 x 43 cm innvendig) og pensle papiret med smeltet margarin.


    

5. Sikt hvetemel, bakepulver og kakao i eggedosisen.
6. Hell margarin og melk.
7. Bland godt, men ikke for lenge.
        

8. Hell røra i langpanna og stek på nederste rille i ca 20 min. Sjekk om kaka er ferdig stekt med en trepinne. 

     

 Mens kaka steker lages glasuren:

150 g margarin evnt melkefri Melange
7,5 dl melis
2 ts kakao
2 ts vaniljesukker
4 ss vann eller kaffe


1. Smelt og avkjøl margarin. Hell den i en bolle. 
2. Sikt i det tørre.
3. Tilsett vann eller kaffe, og rør sammen. Bruk gjerne mikser.

      

4. Sjokoladekremen skal være helt glatt og myk. 


5. Ta kaka ut av stekeovnen og la den avkjøle på kakerist.
6. Legg et bakepapir oppå kaka og en kakerist oppå der. Snu rundt.
7. Trekk bakepapiret av kaka.

   

Smør halvparten av glasuren på kald kake. Sett kaldt før den deles i passe store biter. 









Skjær først av kantene rundt. Marker på kaka hvordan den skal deles opp. Bruk linjal og merk av. På bildet er stykkene 6x6 cm, men på bildet øverst i oppskriften 4x4 cm. Jeg anbefaler det siste.
Ha resten av smørkremen i kremprøyte (med stor tipp).
Ha en kremsprut på hvert stykke. Skjær gjennom etter markeringene med varm kniv. 

     

Kakestykkene kan legges i plastbokser for oppbevaring i fryser og for enkel transport.  Kakestykkene tiner fort og kan legges rett fra fryser til kakefatet. 
(Kakestykkene i boksen er 4x4 cm store, mens de på fatet er 6x6 cm som jeg har funnet ut er for store).

 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar