Igjen kom det bestilling på kake uten egg og melkeprotein. Resultatet blir aldri så luftig som en kake med egg, men i en barnebursdag teller pyntingen mye. Jeg byttet ut vanlig melk med rismelk, det har ingen innvirkning på resultatet.
Jeg valgte å lage sjokoladekrem som fyll. Det bidrar til suksess.
150 g blå melange
9 dl hvetemel
Denne gangen leste jeg bruksanvisningen (i veldig små skrift) på pakka med eggerstatning. Det skal piskes med vann. Det skummet og økte i volum. Jeg har økt mengden av eggerstatning noe i oppskriften basert på resultatet jeg fikk.
Del røra i to like boller/begere. Det blir nesten 9 dl i hver.
2 ts kakao
2 ts vaniljesukker
4 ss vann eller kaffe
1. Smelt og avkjøl margarin
2. Sikt i det tørre i en bolle.
3. Tilsett vann eller kaffe, og rør sammen. Bruk gjerne mikser.
Sjokoladekremen skal være glatt og myk.
6 dl sukker
2 ts vaniljesukker
3 ts bakepulver
6 ts egg-erstatning
2 ts vaniljesukker
3 ts bakepulver
6 ts egg-erstatning
12 ss vann
6 dl rismel
6 dl rismel
Jeg har også økt mengden bakepulver.
Bland alt det tørre i bollen. Tilsett rismelk og smeltet avkjølt melange. Bland sammen alt med maskin.
Del røra i to like boller/begere. Det blir nesten 9 dl i hver.
Tilsett matfarge i hver av porsjonene. Det er snakk om veldig små mengder. Min matfarge har en geleaktig konsistens så jeg brukte en pølsepinne. Bland veldig godt.
Hell røra i kakeform 26 cm med bakepapir og smurt med smeltet melkefri melange.
Stek ved 180 grader i ca 20 min. Den må kjennes ferdig stekt. Kaka vil ha en mer svampaktig konsistens enn kaker med egg.
Avkjøles på kakerist.
Lage sjokoladekrem:
150 g margarin melkefri Melange
7,5 dl melis2 ts kakao
2 ts vaniljesukker
4 ss vann eller kaffe
1. Smelt og avkjøl margarin
2. Sikt i det tørre i en bolle.
3. Tilsett vann eller kaffe, og rør sammen. Bruk gjerne mikser.
Sjokoladekremen skal være glatt og myk.
Fordel halvparten av sjokoladekremen på den ene kakebunnen.
Legg den andre bunnen oppå og dekk toppen med resten av sjokoladekremen. Sett kaka i kjøleskapet. Det er viktig at kremen har stivnet før marsipanen legges på.
Jeg brukte nesten 800 g hvit marsipan fra Odense. Den inneholder ikke egg. Kjevle ut litt hvit og trykk ell skjær ut til øynene. Farg en liten bit sort, kjevle ut og skjære ut øyne og øyebryn. Farg 100 g gullt og kjevle en strimmel på 10x 30 cm. Legg den på kaka for å danne ansiktsfeltet. Farg resten grønn. Kjevle en sirkel som er 4-5 cm større en kakediameter + høyden. (eks. kakediameter 26 cm + høyde 6 cm + høyde 6 cm +5 cm=43)
Lag et snitt (ca 26 cm bredt) til ansikt.
Rull marsipanlokket sammen fra begge endene og legg snittet til ansiktet midt på det gule feltet. La marsipanen falle i myke folder og trekk den vekk fra øyefeltet. Skjær vekk det som er for mye langs kanten.
Fukt marsipanbitene til øynene med litt vann og legg de på.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar