English muffin er et lite, rundt og flatt eller tynt brød hevet på gjær, som ofte serveres delt horisontalt på midten med en gaffel eller kniv, ristet og smurt. Utover Storbritannia er brødet vanlig i Australia, Canada, New Zealand og USA. Wikipedia
Jeg har valgt å bruke en helt vanlig fin grunndeig, men med melk som deigvæske. De som ønsker kan tilsette 1-2 ss sukker eller litt honning.
25-50 g margarin5 dl melk
1 pk gjær
½ ts salt
11-12 dl hvetemel
Smelt margarin, tilsett melk og la det bli fingervarmt. Ha i det meste av melet, tilsett salt og tørrgjær. Elt godt i maskin eller med tresleiv.
Tilsett resten av melet.
Sett deigen til forhev.
Ta deigen på benken og elt den veldig lett sammen.
Sett stekeovnen på 225 grader.
Kjevle en leiv på 1,5 cm tykk og stikk ut runde emner med for eksempel en ring til syltetøyglass. Kjevle deigen på nytt til det er blitt 16 stk.
Legg emnene på en stekeplate, dekk med et håndkle og etterhev i ca 30 min.
Stek emnene i litt smør i middels+ varm stekepanne 2 min på hver side.
Legg emnene over på stekeplate etterhvert og stek i 10 minutter.
Legg muffinsene over på kakerist for avkjøling.
Fordi de først er stekt i stekepanne og gjennomstekt i ovn er det lett å dele de i to.
Serveres med smør og syltetøy.
Det er vanlig i England at hver del ristes lett i brødrister før servering, men det er ikke nødvendig.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar