Velkommen
Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.
Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.
I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.
Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.
I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.
De siste 10 oppskriftene/innleggene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.
Smørstekte poteter
1 - 2 poteter/person
100 g smør til 8 poteter Skrell potetene og legg de i vann hvis de ikke skal brukes med en gang.
Skjær av en tynn skive i hver ende slik at den blir flat.
Del potetene i 2
Trekk potetene i vann i 4-5 min.
Smelt smøret i en kjele og sett potetene i. Stek i ca 4 min på middels varme på hver side. Potetene skal syde i smøret, så det må være nok smør.
Jeg satte poteten i kjelen ca 1 time før de skulle stekes og la på lokk for at de ikke skulle få hard skorpe. Så helte på smeltet smør og stekte som beskrevet over.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar