Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene/innleggene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Sjampinjong og løkblanding



Løk og sopp er en god smakskombinasjon. Delikatesseløk og de alle minste sjaminjongene gjør det dessuten til elegant tilbehør på tallerken.

Beregne 5-6 små sjampinjong og 5-6 små løk/person.
Legg løken i en kjele og hell på kokende vann. La det stå et par minutter og hell vannet av. Da er løken lettere å skrelle. Likevel tar dette ganske lang tid, så dette kan gjøres dagen før et stort selskap. 
  

Kok løken mør i vann.
Stek soppen på middels varme mens løken koker.
Jeg synes det er enklest å tørke jordresten av soppen med en fuktig klut. (Det forutsetter at kluten er helt ren.)

Hell vannet av løken og stek på middels varme til den har fått fin farge.

  

 Ha soppen i panna og la alt bli gjennomvarmt.

Jeg la sopp og løk på tallerken i sirkel sammen med kokte rosenkål rundt kjøttet.
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar