200 g margarin
3 dl sukker2 egg
50 g hakkede mandler
1 plate kokesjokolade
ca 4 dl hvetemel
Sett stekeovnen på
175o
Rør bløt margarin og sukker til smørkrem. Det er er fordel at margarin har majoneskonsistens. Da er det enklere å piske til smørkrem. Hvis det er for fast, eller det ligger i kjøleskapet, så kan det tas noen sekunder i mikrobølgeovnen. Det må ikke smelte.
Visp inn egg.Rør bløt margarin og sukker til smørkrem. Det er er fordel at margarin har majoneskonsistens. Da er det enklere å piske til smørkrem. Hvis det er for fast, eller det ligger i kjøleskapet, så kan det tas noen sekunder i mikrobølgeovnen. Det må ikke smelte.
Hakk mandler og hakk sjokolade. Jeg synes det er enklest når sjokoladen har romtemperatur. Jeg holder spissen nede og snitter sjokoladen først på skrå den ene veien, og deretter den andre veien. Jeg går over feler ganger til det er så små biter jeg ønsker
Ha i mandler og sjokolade, og blandt det godt. Elt inn hvetemel.
Sett kaker med to teskjeer på stekeplate. Husk at det mange tenker på som teskje er en kaffeskje. Jeg bruker hotdrinkskjeer. Kakene flyter ut så det kan ikke være flere enn 16 på hvert brett.
Stekes midt i ovnen i ca 15 min til de er lysebrune.
Sett stekebrette på en kakerist for å avkjøle litt, før de trekkes på bakepapiret over på en kakeristen.
Oppbevares i kakeboks i metall.
Jeg brukte melkefri Melange og melkefri mørk sjokolade. Det fungerte helt supert.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar