Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Konfektkaker

48 stk


200 g margarin
3 dl sukker
2 egg
50 g hakkede mandler
1 plate kokesjokolade
ca 4 dl hvetemel

Sett stekeovnen på 175o
Rør bløt margarin og sukker til smørkrem. Det er er fordel at margarin har majoneskonsistens. Da er det enklere å piske til smørkrem. Hvis det er for fast, eller det ligger i kjøleskapet, så kan det tas noen sekunder i mikrobølgeovnen. Det må ikke smelte.

Visp inn egg.
 


Hakk mandler og hakk sjokolade. Jeg synes det er enklest når sjokoladen har romtemperatur. Jeg holder spissen nede og snitter sjokoladen først på skrå den ene veien, og deretter den andre veien. Jeg går over feler ganger til det er så små biter jeg ønsker
    

Ha i mandler og sjokolade, og blandt det godt. Elt inn  hvetemel.


   


Sett kaker med to teskjeer på stekeplate. Husk at det mange tenker på som teskje er en kaffeskje. Jeg bruker hotdrinkskjeer.  Kakene flyter ut så det kan ikke være flere enn 16 på hvert brett. 










Stekes midt i ovnen i ca 15 min til de er lysebrune.

Sett stekebrette på en kakerist for å avkjøle litt, før de trekkes på bakepapiret over på en kakeristen. 

Oppbevares i kakeboks i metall.  







Jeg brukte melkefri Melange og melkefri mørk sjokolade. Det fungerte helt supert. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar