6 dl sukker
450 g margarin evnt melkefri Melange
6 ss kakao
4,5 dl melk evnt rismelk
12 dl hvetemel
4 ts bakepulver
1. Sett stekeovnen på 175 grader
2. Pisk eggedosis av egg og sukker.
3. Mens eggedosisen piskes. Smelt og avkjøl margarin.
4. Legg bakepapir i en langpanne og pensel papiret med margarin.
5. Sikt hvetemel, bakepulver og kakao i eggedosisen.
6. Hell margarin og melk.
7. Bland godt, men ikke for lenge.
7. Hell røra i langpanna og stek på nederste rill i ca 40 min.
8. Avkjøl kaka i langpanna på kakerist før du trekker den ut av langpanna med papiret på.
Mens kaka steker lages glasuren:
150 g margarin evnt melkefri Melange
7,5 dl melis
2 ts kakao
2 ts vaniljesukker
4 ss vann eller kaffe
1. Smelt og avkjøl margarin
2. Sikt i det tørre i en bolle.
3. Tilsett vann eller kaffe, og rør sammen. Bruk gjerne mikser.
Sjokoladekremen skal være glatt og myk.
Ta kaka ut av stekeovnen og la den avkjøle på kakerist.
legg et bakepapir oppå kaka og en kakerist oppå der. Snu rundt.
Trekk bakepapiret av kaka.
Smør glasuren på kald kake. Sett kaldt før den deles i passe store biter for servering. Bruk varm kniv da blir kakestykkene penest. Legg kakestykkene på kakefat. (det er ikke særlig elegant å servere rett fra langpanna.)
Denne kaka egner seg veldig for for frysing. Skjær kaka i 4 eller 6 biter, pakk i aluminiumsfolie og frys.
Kaka kan stekes i en større langpanne for å få lavere kake slik at den kan deles i biter. Oppskrift og fremgangsmåter på Sjokoladekakebiter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar