Hors d'œuvre er et fransk kulinarisk begrep kan oversettes med «appetittvekker». Begrepet beskriver små retter som skal vekke apetitten, og som gjerne serveres sammen med velkomstdrikken. Hors d'œuvre uttales or-døvre.
Laksekrem på kjeks
Ostekrem på stilkselleri
Røkt svinekam og ananas
Spekeskinke og melon
Fetaost og cherrytomater
Eget fat:
Albondigas (Kjøttboller)
Laksekrem 18 stk
80 g laks
160 g usaltet smør
18 Ritz-kjeks*
evnt persille til pynt
Skjær kaldrøkt laks i biter. Kjør i blender sammen med usaltet smør.
Ha blandingen i en kremsprøyte. Må oppbevares i romtemperatur fram til bruk.
Sprøytes på kjeks.
* Det finnes glutenfrie; Salti kjeks
Stilkselleri 30 stk
100 g kremost (feks Philadelfia)
2 ss matfløte
6 stilker stilkselleri
Kjør kremost med litt matfløte i blenderen, eller bare rør det sammen med en skje. Ha blandingen i en srøytepose. Bør ligge i kjøleskap fram til bruk.
Skjær stilkselleri i ca 4 cm lange biter. Sprøyt en stripe ost langs etter. Pynt evnt med en strimle rød paprika.
Røkt svinekam ca 30 stk
3 skiver svinekam à 100 g
1 ananas
Skjær svinekam i 1 cm tykke skiver som deles i biter på 2x2 cm.
Del ananas i biter.
Sett sammen to ananasbiter og en bit røkt svinekam i pinner.
Fetaost
30 cherrytomater
75 g Fetaost (1/2 glass)
Skjær et snitt i hver tomat og legg 1 bit fetaost i hver. Tomatene må være så store at det er mulig.
Spekeskinke
1/4 honningmelon
150 g spekeskinke =20 skiver
Skjær honningmelon i biter på 1x1x3 cm.
Del spekeskinkeskivene i 2 på langs og rull rundt melonbitene.
Det er lurt at spekeskinkeskivene er så tynne og myke som mulig, da er de lettere å rulle rundt melonen.
Albondigas ca 60 stk
800 g kjøttdeig
1 neve hakket persille
1 liten løk
1/4 hvitløk
2 ss dl fersk mynte
2 dl vann
2 km spiskummen
2 km pepper
2 km salt
Lag Kjøttboller.
Varmes opp, men spises avkjølt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar