Det er mange år siden jeg sist bakte rullekake. Det som tar lengst tid er pisking av eggedosis, så totalt tar det vel en halvtime å få ferdig en rullekake. Forutsatt at den ikke er stekt for lenge er det utrolig saftig kake, og burde kanskje tas fram fra glemselen igjen.
Jeg har notert meg at hjemmelaget syltetøy ikke er fast nok og bør siles litt.
1,5 dl sukker
2 dl hvetemel eller glutenfritt mel.
1 ts bakepulver
1 dl fast syltetøy
Legges i kjøleskapet fram til servering.
Rullekake kan også fylles med krem eller is. Da må kaka bli helt kald før fylling.
Rullekake fylt med is må legges i fryser etter fylling, og kan skjæres i skiver frossen.
Hvis jeg skal lage firkanta bløtkaker baker jeg så mange rullekaker som jeg vil ha lag i kaka
Sett stekeovnen på 225 grader.
Knekk eggene i en vispebolle og ha i sukker. Pisk i minst 15 minutter til eggedosisen er stiv.
Legg et bakepapir i en langpanne (30x40 cm) og pensle med smeltet margarin mens eggedosien pisker.
Sikt i hvetemelet eller det glutenfrie melet og bakepulver. (Jeg brukte Møllerens Fin melblanding). Vend melet forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott.
Hell røren i forma og dra den jevnt utover med slikkepotten. Det ser tynt ut, men kaka hever mye.
Sett langpanna midt i stekeovnen og stek i ca 8 min. Det er bedre at den steker 30 sek for lite enn 30 for mye.
Legg et bakepapir på benken og strø på litt sukker mens kaka steker.
Hvelv kaka på bakepapiret med oppsiden ned. Trekk bakepapiret forsiktig av.
Det er viktig å jobbe raskt slik at kaka kan rulles sammen mens den fortsatt er varm.
Smør syltetøyet jevnt utover og rull sammen kaka fra langsiden.
Rull bakepapiret stramt sammen rundt kaka.
Legges i kjøleskapet fram til servering.
Rullekake kan også fylles med krem eller is. Da må kaka bli helt kald før fylling.
Rullekake fylt med is må legges i fryser etter fylling, og kan skjæres i skiver frossen.
Hvis jeg skal lage firkanta bløtkaker baker jeg så mange rullekaker som jeg vil ha lag i kaka
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar