Jeg fant en oppskrift på blomkålsuppe hos Gladkokken. Her er min variant. Det ble middag til 2 og hadde holdt til forrett for 6
2 sjalottløk
litt olje eller smør
1 blomkål
7,5 dl lettmelk
2 ts grønnsaksbuljong
spekeskinke
maldonsalt.
olivenolje
Finsnitt sjalottløk og fres den lett i smør eller olje.
Tilsett blomkål i små buketter. Stilken deles i små biter.
Hell i melken og buljongpulver.
Kok ca 25 minutter til blomkålen er helt mør.
Jeg synes det blir best resultat å ta blomkålen over i en smalt beger for å kjøre den glass med stavmikser.
Dra spekeskinkeskivene fra hverandre og
skjær de i tynne strimler. Fordel strimlene på en stekeplate med bakepapir eller aluminiumsfolie.
Stekes i ca 10 min på 200 grader. Følg med så det ikke brenner seg.
Hell den moste blomkålen tilbake i melken og tilsett 1-2,5 dl matfløte. Kok opp.
Øs suppen i suppeboller, eller bruk pastatallerkner som meg. Pynt med syltet rødløk, sprøstekt skinke, litt flaksalt og noen dråper god olje.
Dette smakte veldig godt.
Tilsett blomkål i små buketter. Stilken deles i små biter.
Hell i melken og buljongpulver.
Kok ca 25 minutter til blomkålen er helt mør.
Jeg synes det blir best resultat å ta blomkålen over i en smalt beger for å kjøre den glass med stavmikser.
Dra spekeskinkeskivene fra hverandre og
skjær de i tynne strimler. Fordel strimlene på en stekeplate med bakepapir eller aluminiumsfolie.
Stekes i ca 10 min på 200 grader. Følg med så det ikke brenner seg.
Hell den moste blomkålen tilbake i melken og tilsett 1-2,5 dl matfløte. Kok opp.
Dette smakte veldig godt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar