Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Waldorfsalat


Nok til 12:

2 pk lettmajones
3 dl kremfløte
1 ss sukker
1/2 ts pepper
1/2 ts salt
400 g hodekål
2 røde epler
300 g sellerirot
1 pose valnøtter
8 ringer (2 småbokser) ananas
400 g steinfrie blå druer


1 Stivpisk fløten og bland den med lettmajones. Smak til til salt, pepper og litt sukker.

2 Vask eplene. Skjær rundt kjernehuset som bildet viser. Skjær eplene i terninger. 
  


3 Skrell sellerirot og riv på råkostjern.












4 Finsnitt hodekålen.












6 Legg ananasringene på kjøkkenpapair og la de rette av seg. Del ananasringene i biter.











7. Del druene i to












8 Bland alt i kremen og hell salaten over i en glassbolle.
5 Hakk valnøttene og ha de i en liten bolle.PS Hvis jeg ikke er helt sikker på alt alle gjestene kan spise nøtter så setter jeg dem i en skål ved siden av.
9 Pynt med noen druer.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar