14 til bords
Duk: hvit
Servietter: lilla servietter Lys: lilla
Blomster: Lilla st.Paulia Pynt: konglekoner med lilla skjørt
Servietter: lilla servietter Lys: lilla
Blomster: Lilla st.Paulia Pynt: konglekoner med lilla skjørt
4 retter og 4 øl eller vin
Enkel fiskesuppe
ØL: Rallar Amber Ale fra Ægir 4,7%
mørkt kobberfarget øl (mørkere enn rav, ja), disig, med et bra off-white skum. Aromaen har toner av tre, mildt krydder, karamell og en moderat men udefinert fruktighet.
VIN: Trimbach Riesling
Dyp mineralsk duft med innslag av modne epler og en lett tropisk frukt. Lett fylde på smak med preg av modne epler og fersken, kombinert med en distinkt lang syre i finish.
Høyrygg med ingefær og soyasaus
Potetmos
Ovnsbakte grønnsaker
ØL: Flensburg Kellerbier 4,8%
Fast skum, litt nøtteaktig smak, balansert og litt krydret.
VIN: Noble Wines 667
Bløt og rik stil, preg av fat og røde bær, litt varm ettersmak. 100% Pinot Noir
Innkjøp:
5 hvitløk
12 vårløk
8 sjalottløk
4 løk
1 pott dill
1 potte timian
4 rødløk
1,5 kg gulrøtter
1 kg sopp
3 store persillerot
2 pærer
6 fiken
poteter
fiskebuljong
stjerneanis
brunt sukker
glutenfri soyasaus
1 boks tomatpure
maisennamel
400 g kokesjokolade
2 pk gelatin
sukker
2 vaniljestenger
ca 1 l oksekraft
400 g laks
200 g torsk
4 kg høyrygg
500 g Brie
2 pk butterdeig
1 pk spekeskinke
2 kremfløte
4 l matfløte
12 egg
melk
1,2 l hvitvin
1 dl portvin
Arbeidsplan
ØL: Rallar Amber Ale fra Ægir 4,7%
mørkt kobberfarget øl (mørkere enn rav, ja), disig, med et bra off-white skum. Aromaen har toner av tre, mildt krydder, karamell og en moderat men udefinert fruktighet.
VIN: Trimbach Riesling
Dyp mineralsk duft med innslag av modne epler og en lett tropisk frukt. Lett fylde på smak med preg av modne epler og fersken, kombinert med en distinkt lang syre i finish.
Høyrygg med ingefær og soyasaus
Potetmos
Ovnsbakte grønnsaker
ØL: Flensburg Kellerbier 4,8%
Fast skum, litt nøtteaktig smak, balansert og litt krydret.
VIN: Noble Wines 667
Bløt og rik stil, preg av fat og røde bær, litt varm ettersmak. 100% Pinot Noir
Innbakt brie med pære og fikemarmelade
ØL:Rosenlund Bayer
VIN: Recioto delle Valpolicella Classico
Litt utviklet, rik og søt, preg av mørke bær, kaffe og krydder.
ØL:"dark force" Imperial Stout beer Haandbryggeriet
Ekstremt høyt skum. Sort i fargen. Kraftig duft av espressokaffe, mørk sjokolade, brunt sukker med innslag av gjær. Meget stor fylde. Duften går igjen i smaken med en fin balanse av markert bitterhet. God lengde.
Ekstremt høyt skum. Sort i fargen. Kraftig duft av espressokaffe, mørk sjokolade, brunt sukker med innslag av gjær. Meget stor fylde. Duften går igjen i smaken med en fin balanse av markert bitterhet. God lengde.
VIN: Portvin Graham`s Late Bottled Vintage 2011
Rik, sødmefull og fint balansert. Fast, litt krydderpreget ettersmak.
Rik, sødmefull og fint balansert. Fast, litt krydderpreget ettersmak.
|
|
Innkjøp:
5 hvitløk
12 vårløk
8 sjalottløk
4 løk
1 pott dill
1 potte timian
4 rødløk
1,5 kg gulrøtter
1 kg sopp
3 store persillerot
2 pærer
6 fiken
poteter
fiskebuljong
stjerneanis
brunt sukker
glutenfri soyasaus
1 boks tomatpure
maisennamel
400 g kokesjokolade
2 pk gelatin
sukker
2 vaniljestenger
ca 1 l oksekraft
400 g laks
200 g torsk
4 kg høyrygg
500 g Brie
2 pk butterdeig
1 pk spekeskinke
2 kremfløte
4 l matfløte
12 egg
melk
1,2 l hvitvin
1 dl portvin
Arbeidsplan
- gjøre klar høyrygg m/saus og sette i stekeovnen senest kl 11.00
- lage dronning Maud og sette i kjøleskap
- skrelle poteter
- skjære opp grønnsaker og legge i langpanne, dekke med folie og sette kaldt
- lage pære og fikenmarmelade
- starte på fiskesuppe (lag basis og skjær opp fisk)
- lage briepakkene og sette i kjøleskap
- koke poteter og lage potetmos
- ca kl 17.00 ta ut kjøttet og legg det i varm kraft (da blir det lettere å anrette), sil sausen og jevn den
- ca kl 18.00 tilsett fløte i fiskesuppen og varm den opp
- ca kl 18.00 sette grønnsaker i stekeovnen
- varme opp potetmos (veldig sakte)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar