Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Parmesanstenger


Dette er en vanlig loffdeig. Av denne porsjonen lager jeg 32 stenger.

25 g margarin
3,5 dl vann
1/2 pk gjær
8 dl hvetemel
1/2 ts salt

100 g parmesan
2 ts herbes de Provance




Lag deigen slik det er beskrevet her. Riv parmesanen.
Etter forheven slås deigen ned i bollen og tas ut på benken. Elt deigen lett sammen.
Kjevle et rektangel på 40x 40 cm.
Dekk halvparten av deigen med revet parmesan og strø på krydder. Brett deigen sammen  på langs.

Del deigen i 32 strimler- (det er enklest å delen deigen først i to, hver del i to og så fortsette til det blir 32 strimler)

Hver strimmel brettes på midten og tvinnes sammen.
Legg på stekebrett og etterhev i ca 15 min.
Stekes på 250 grader i 12-14 min.

Passer godt ved siden av velkomstdrikken.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar