Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Tilslørte bondepiker



Nok til 4 personer

4 dl eplemos
1,5 dl knust kavring
3,3 dl kremfløte
1 ss sukker








Knus kavringen ved å legge de i en plast pose og rulle et kjevle over. Kavringen er ganske hard, så det er lurt å knuse bare noen om gangen.

400 g kavring gir 11 dl knust.








Bruk hjemmelaget  eplemos. Pisk kremfløten.
  

Legg eplemos, kavring og krem lagvis i en glassbolle. (dette er dobbel porsjon av oppskriften).  Bør serveres ganske nylaget da kavringen blir fort bløt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar