Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Eggerøre

4 egg
4 ss vann
1/4 ts salt
1 ss gressløk
litt margarin til å steke i

Mengdeberegning:
til spekemat - minst 1 egg/person
på koldtbord - ¾ egg/person
på smørbrød - ½ egg/person
Visp eggene sammen med vann, salt og gressløk.
Smelt margarin i en stekepanne og hell i eggeblandingen. Den skal egentlig stivne ved svak varme. Jeg liker å ha litt høyere temperatur og synes ikke det gjør noe om det blir noen brune områder.

Etterhvert som eggeblandingen stivner skyver jeg den vekk slik at det som fortsatt er flytende renner ned i bunnen av panna. Eggerøren skal være stivnet i store sammenhengende flak.

Jeg synes eggerøre smaker best så nylaget som mulig.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar