Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Omelett


Dette er porsjonsomelett, men om alt lages klart tar det kort tid å lage flere.

2 egg
2 ss vann
litt salt
2 ss kokt skinke
2 ss revet ost
1 tomat


Lag ferdig fyllet.

Visp sammen eggene, vann og salt.

Smelt litt margarin i en liten stekepanne og la den bli middels varm. Helt eggeblandingen i. Dra eggeblandingen inn mot midten av stekepanna slik at alt stivner.Legg fyllet på halvparten av omeletten.
Brett den andre halvparten av omeletten over fyllet og vent til fyllet har blitt varmt.Vend omeletten over på tallerken og serveres med brød og tomat.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar