Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene/innleggene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Oljedressing

05.dl eplesidereddik
litt salt og pepper
3 dl olje (jeg foretrekker en nøytral rapsolje, men det er en smaksak)
3 ss  persille
1,5 ss estragon
1,5 ss purre
1,5 sjalottløk
1 hvitløkfedd






Bland sammen eddik, salt og pepper.
Pisk inn litt og litt olje.
Finhakk urtene og tilsett. (jeg har også brukt tørka og det er helt OK)
Riv sjalottløken og knus hvitløk, og tilsett.
Rør godt.
Bør trekke noen timer før servering.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar