8 porsjoner
1 hjertesalat
16 skiver plommetomat
1 stk ringer rødløk
16 skiver slangeagurk
8 ringer paprika
200 g fetaost
1 dl sorte oliven
Dressing:
1/2 dl olje
1 ss rødvinsedikk
1 ts oregano
salt, pepper, sukker
Bland dressingen,den kan gjerne stå litt og trekke smak før den helles over salaten.
Tzatziki
2 dl gresk yoghurt
1 slangeagurk
2 fedd hvitløk
Skjær hjertesalaten i tynne skiver/strimler.
Skjær tomater, agurk, løk og paprika i skiver
Legg salatblader, tomatskivene, løken og de andre ingrediensene lagvis på en tallerken eller i en salatbolle. Topp salaten 1 ss tzatziki.
Dressing:
1/2 dl olje
1 ss rødvinsedikk
1 ts oregano
salt, pepper, sukker
Bland dressingen,den kan gjerne stå litt og trekke smak før den helles over salaten.
Tzatziki
2 dl gresk yoghurt
1 slangeagurk
2 fedd hvitløk
Norsk naturell yoghurt kan også brukes. Da må den helles i et kaffefilter slik at vannet kan renne av.
Agurken rives grovt og helles i en melsikt slik at vannet renner av.
Bland yoghurt, revet slangeagurk og presset hvitløk, Smak til med salt og et par spiseskjeer olivenolje.
Skjær hjertesalaten i tynne skiver/strimler.
Skjær tomater, agurk, løk og paprika i skiver
Legg salatblader, tomatskivene, løken og de andre ingrediensene lagvis på en tallerken eller i en salatbolle. Topp salaten 1 ss tzatziki.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar