6 retter og 6 øl
Gresk salat og Paulaner
Blåskjellsuppe og Rallar
Spekeskinke med asparges og smørsaus
Helstekt indrefilet av okse, potetterte, stekt sopp, søtpotetmos og mørk saus
Eiker Mutchli. pærekompott og marinerte valnøtter
Eiker Mutchli er en halvfast rødkittost laget på Eiker gårdsysteri. Mengden ost avhenger av hvor mange retter som serveres. Fra 30-60 g vil passe. Osten serveres med pærekompott og marinerte valnøtter.
Multekrem i krumkakeskåler
Forberedelsene startet mange uker i forveien med å sette sammen matretter og øl som passet.
Å finne servietter i den riktige vårgrønne fargen var ikke lett, men jeg klarte det tilslutt. Bordet dekker jeg alltid i god tid, gjerne en uke før.
Arbeidsplan
Onsdag
|
Bake krumkakeskåler
|
|
Torsdag
|
Handle inn
|
Sette på kraft
Finne fram alt serviset
|
Fredag
|
Sile kraft og kok inn.
|
|
fiskesuppe
|
Ta fram scampi og kamskjell til tining.
|
|
ost
|
Marinere valnøtter
|
|
fiskesuppe
|
Skjære opp løk til fiskesuppe. Fres og koke inn
vin.
|
|
hovedrett
|
Skrelle poteter. Lage potetterte
|
|
forrett
|
Lage smørsaus til forrett
|
|
ost
|
Lage pærekompott.
|
|
ost
|
Dele opp ost, i kjøleskapet.
|
|
hovedrett
|
Rense søtpotet, koke og mose.
|
|
hovedrett
|
Skjære opp sopp
|
|
fiskesuppe
|
Skjære laks i sukkerbitstore biter. Settes i
kjøleskap
|
|
forrett
|
Skjære opp til gresk salat
|
|
hovedrett
|
Lage saus
|
|
forrett
|
Rense asparges
Skjære opp spekekjøtt
|
|
fiskesuppe
|
Vaske blåskjell
|
|
dessert
|
Piske krem og blande i multer
|
|
hovedrett
|
Steke sopp
|
|
Sjekke at alt er gjort klart
Tenne lys på bordet.
|
19.00
|
Gå til bords
Skjenke Paulaner
|
Anrette gresk salat
|
Inn med tallerkner
Spise forrett.
|
Kok opp fløte.
| |
Ut med tallerkner
Skjenke Rallar
|
Legg fiskebiter i dype tallerker.
Varm opp hvitvinsblandingen. Ha i blåskjell. Hell på fløte. Smak til.
Steke scampi og kamskjell. Høy
temperatur. Litt om gangen. Legges i tallerkene.
Fyll på med blåskjell og suppe.
Dryss med dill.
| |
Inn med tallerkner
Spise fiskesuppe
|
Varme opp potetterte. Varme opp
kjøtt til 59 grader
| |
Ut med tallerkener
Skjenke Budwieser
|
Koke opp vann.
Legge asparges i kokende vann.
Varm opp sausen.
Finn fram spekeskinke.
Anrett
| |
Inn med tallerkner
Spise mellomrett
| ||
Ta ut tallerkener
Skjenke Trappist
|
Varm opp saus Varm opp sopp.
Skjære opp kjøtt.
Anrett oksefilet, potetterte,
grønnsaker og saus
Ikke stor porsjon.
| |
Inn med tallerkener
|
Koke kaffe
| |
Ta ut tallerkner
Skjenke Geuzeboon
|
Anrette ost: 1 skive ost, 1 ss
pærekompott, 1-2 valnøtter
| |
Ta ut tallerkner
Skjenke Chimay
|
Anrette dessert:
Sett krumkakeskål på tallerkner. Fyll med
multekrem. Pynt med noen bær.
| |
Inn med tallerkner
Spise dessert
| ||
Hendleliste
16
Asparges
2
hjertesalat
6
tomater
2
slangeagurk
3
dl gresk yoghurt
Hvitløk
300
g fetaost
1
rødløk
1
glass oliven
Rødvinseddik
Olje
oregano
3
Vårløk
5
Sjalottløk
Dill
og timian
1
sellerirot
1kg
gulrot
2
kg oksehaler
4
store løk
5
søtpoteter
2,4
kg poteter
32
sjampinjonger
5
pærer
|
2
nett Blåskjell
700
g Laks
6
Kamskjell
32
Scampi
4
l fløte
2,5
kg Oksefilet
200
g Spekeskinke
600
g Eiker Mutchli
hvitvin
til suppe, pærekompott og asparges
|
Usaltet
smør
Fiskebuljongterning
maisennamel
Pinjekjerner
Pistasjkjerner
1
l multer
1
l fløte
Kaffe,
te
aluminiumsfolie
|
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar