Asparges, speket andebryst og smørsaus
Vin: Arrogant Riesling Frog
Fiskesuppe
Vin: Dom le Verger Chablis
Soyamarinerte svinefilet og sprø grønnsaker
Vin: J.Baumer Rheingau Riesling
Eplesorbet
Helstekt oksefilet, søtpotetmos,bakte rotgrønnsaker, potetterte og rødvinssaus
Vin: Alamos Malbec
Bakt camembert og pærekompott
Vin: El Coto Crianza
Bringebærterte og vaniljeis
Vin: Moscato di Asti
Borddekking:
Hvit duk, servietter i grått og hvitt, grå lys, små hjerteranker i sølv potter.
Handleliste:
Asparges
vårløk
sjalottløk
dill
timian
mynte
beter
persillerot
sellerirot
pastinakk
gulrøtter
søtpoteter
poteter
sitron
pærer
bringebær
vaniljeis
blåskjell
laks
kamskjell
scampi
svinefilet
oksefilet
spekeskinke
oksehaler
brie/camenbert
hvitvin til suppe og asparges
rødvin til saus
Vaniljeis
fløte
usaltet smør
smør
kacham manis
teriakasaus
soyasaus
fiskebuljongterning
brunt sukker
olje
risedikk
masennamel
vaniljestang
valnøttkjerner
pinjekjerner
pistasjkjerner (uten salt)
Arrogant Frog Sav Blanc
Dom le Verger Chablis
j.Baumer Rheingau Riesling
Alamos Malbec
El Coto Crianza
Moscato di Asti
Arbeidsplanen:
Fredag
|
Lage sorbet
|
|
Sette på kraft
|
||
Lørdag
11.30
|
Gjennomgang av oppskrifter og
arbeidsfordeling
|
|
12.00
|
dessert
|
Ta fram bringebær til tining.
Lage tertedeigen.
Lage tertebunner og steke.
|
saus
|
Sile kraft og kok inn.
|
|
Varm forrett
|
Koke marinade til grønnsaker
Skjære opp og marinere grønnsaker s
4
|
|
13.00
|
hvilerett
|
Ta opp bollen med sorbet av
fryseren. La den tine litt og kjør den på nytt i foodprosessor. Ha sorbeten i
boks og sett i fryseren.
|
fiskesuppe
|
Skjære opp løk til fiskesuppe. Fres
og koke inn vin.
Ta fram scampi og kamskjell til
tining.
|
|
hovedrett
|
Skrelle poteter. Lage potetterte
|
|
14.00
|
ost
|
Hakk valnøtter – ha i en liten
bolle.
|
forrett
|
Lage smørsaus til forrett
|
|
ost
|
Lage pærekompott.
|
|
ost
|
Dele opp ost, ------ sette på
stekebrett i kjøleskapet.
|
|
hovedrett
|
Rense søtpotet, koke og mose.
|
|
15.00
|
dessert
|
Bland bringebær og sukker og sett i
kjøleskap
|
hovedrett
|
Skjære opp grønnsaker s. Ha
i langpanne. Legg på folie
|
|
fiskesuppe
|
Skjære laks i sukkerbitstore biter.
Settes i kjøleskap
|
|
16.00
|
fiskesuppe
|
Vaske blåskjell
|
hovedrett
|
Lage 2 sauser
|
|
forrett
|
Rense asparges
Skjære opp spekekjøtt
|
|
Varm forrett
|
Steke svinefilet
|
|
Varm forrett
|
Ta kjøtt ut av stekeovnen , pakk i
folie og legg på benken.
|
|
17.00
|
hovedrett
|
Sette grønnsaker inn i stekeovnen.
|
Sjekke at alt er gjort klart
Tenne lys på bordet.
|
Gjennomføring av middagen:
18.00
|
Gå til bords
|
Legge asparges i kokende vann.
Varm opp sausen.
Finn fram spekeskinke.
Anrett
|
Skjenke sav.blanc
Inn med tallerkner
Spise forrett.
|
||
Ut med tallerkner
|
Kok opp fløte. Legg fiskebiter i
dype tallerker. Varm opp hvitvinsblandingen. Ha i blåskjell. Hell på fløte.
Smak til.
Steke scampi og kamskjell. Høy
temperatur. Litt om gangen. Legges i tallerkene.
Fyll på med blåskjell og suppe.
Dryss med dill.
|
|
Skjenke chablis
Inn med tallerkner
Spise fiskesuppe
|
||
Ut med tallerkner
|
Skjær svinefilet i passe skiver.
Anrett på tallerken med
|
|
Skjenke Risling
Ta inn tallerkner
Spise svinefilet
|
Ta sorbet ut fra fryser.
|
|
Ut med tallerkner
|
Anrett sorbet
Sett potetterte i stekeovnen til
oppvarming
Sett oksefilet i stekeovnen til
oppvarming
|
|
Ikke drikke til denne
Inn med tallerkner
Spise sorbet
|
||
Ut med tallerkener
|
Varm opp saus Varm opp grønnsaker.
Anrett oksefilet, potetterte,
grønnsaker og saus
Ikke stor porsjon.
|
|
Skjenke Alamos
Inn med tallerkner
Spise hovedrett
|
Fyll bringebærtertene med syltetøy og sett i
stekeovnen
|
|
Sett ost i ovnen
|
||
Ta ut tallerkener
|
Ta bringebærterter ut av stekeovnen
og legg på rist
|
|
Ta ost ut av ovnen og anrette
|
||
Skjenke rioja
Inn med tallerkener
|
Ta vaniljeis ut av fryseren.
Koke vann til kaffe
|
|
Ta ut tallerkner
|
Løsne bringebærtertene med kniv og
legg 1 på hver tallerken
Anrette med 1 kule vaniljeis
|
|
Skjenke Asti
Inn med tallerkner
Spise dessert
|
Servere kaffe |
|
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar