Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Ostegratinerte koteletter


4 koteletter3 ss hvetemel
1/2 ts salt
litt pepper
margarin
3-4 dl matfløte
1 ts buljongpulver
8-10 sjampinjong
1 dl revet gul ost

Sett stekeovnen på 200 grader.
Bland hvetemel, salt og pepper i en plastpose. Legg en og en kotelett i plastposen og vend dem i blandingen. Stek kotelettene 2-3 min på hver side ved middels varme i stekepanne. Legg kotelettene i ildfast form








Bland fløte, salt, pepper og det som er igjen av hvetemelsblandingen i et miksebeger. Rist godt og hell det over kotelettene.

Skjær soppen i skiver og paprika i biter og legg det over kjøttet.

Strø revet ost på toppen.

Stekes i ca 20 - 30 min.

Serveres med kokte poteter og grønnsaker eller ris og en salat.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar