Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene/innleggene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Svinefilet mango chutney

Til fire

2 ts karri
800 g svin indrefilet
litt salt
litt smør 
2-3 bananer 
5 dl matfløte
4 ss mango chutney

Sett stekovnen på 200 grader.
Tørk svinefileten godt. 
Strø på carry og litt salt og stek rundt hele i god varm stekepanne. Ha på litt salt. 
 

  

Legg filetene på ei fjøl og skjær skiver nesten gjennom. Legg bananskiver inn i lommene.

  

Bland matfløte og mangochutny i ei ildfast form og legg svinefiletene oppi.Legg gjerne bananskiver i sausen også

  
Sett i steketermometer og stek ved 200 grader til kjernetemperatur 60 grader.
Serveres med kokt ris og en god salat.

Legg en skarp kniv og en stor skje på fatet slik at det blir lett å forsyne seg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar