Dette blir 1,6 l ferdig suppe. Jordskokksuppe er ganske mektig (mye fløte) så drøyt 1 dl suppe er grei mengde til forrett.
600 g ferdig rensa jordskokk.
6,5 dl matfløte* (kanskje litt til)
3 dl kremfløte*
200 g bacon i tynne skiver
100 g salte mandler, peanøtter eller cashewnøtter
2 store sjalottløk
grønnsaksbuljong
Skrell jordskokken med potetskreller og liten kniv. Pass på at alle jordrester fjernes. Legges i kaldt vann. Skjær i skiver og kok i matfløte til mør – ca 30 min. Kan bruke 50/50 vann og fløte også.
Stek 200 g bacon i skiver i stekeovn ved ca 250 grader høyt i ovnen i ca 5- 10 min. Pass på. Kan gjerne ta ut etter hvert som skivene blir sprø. Finhakk når de er avkjølt. (Bacon kan byttes ut med spekeskinke som stekes på samme måte.)
Finnhakk nøttene.
Finsnitt 2 sjalottløk og fres i stekepanne.
Helles i kjele og tilsett 4 dl fløte og og resten av matfløten. Må event tilsette litt mer på slutten for å få riktig konsistens. Suppa bør ikke være for tykk.
I de oppskriftene jeg leste sto det ikke noe om annet krydder enn salt og pepper. Jeg hadde i to beger med Fond du chef grønnsaksbuljong. Jeg synes det ga en god smak.
Legg litt hakka nøtter og sjalottløk i alle tallerkener før suppa øses i. Dryss over knust bacon til slutt.
* kan gjerne bruke laktosefri fløte
* kan gjerne bruke laktosefri fløte
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar