Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene/innleggene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Bryllupsmiddag 30.juni 2012

Det var en del hensyn å ta når vi skulle sette sammen menyen. 
  •            All maten skulle fraktes fra kjøkkenet inne i huset og ut på låven.
  •            Kjøttet måtte forstekes.
  •            Menyen skulle være glutenfri. Da var den lettere å tilpasse den videre (uten melk)
  •            Den skulle lages og serveres av glade og flinke amatører.

Og slik ble det:




Varmrøkt ørret 
Avokadokrem
Parmesanflarn










Helstekt okse indrefilet 
Blomkål og sellerirotpurè
Ovnsstekte poteter
Smørdampa grønnsaker
Saus










Pannacotta med bringebærsaus og sjokolade



Arbeidsplan for matlagingen er her.
Kokebok med alle oppskrifter finnes her.





Hvite duker, hvite servietter, hvite krysantemum, telys i lave glass



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar