Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Basilikumsorbet

1,5 potte basilikum
4,5 dl sukker
4,5 dl vann
1,5 dl appelsinjuice
2 store kanelstenger

Kok opp vann, sukker og kanelstenger. Hell i appelsinjuicen (bruk en veldig god eller press selv). La laken trekke et par minutter.
Avkjøl. Plukk ut kanelstengene.
Kjør sukkerlaken og basilikumbladene til en jevn masse i matmølle.

Sett hele bollen i fryseren til massen begynner å stivne.Ta den ut av fryseren og kjør på nytt.Gjenta flere ganger til massen er jevn, lett og tykk.Hell over i emballasje og frys.

Dette tar ganske lang tid særlig hvis det skal lages mye, så begynn tidsnok. Jeg har brukt sorbet som som stått fryseren i minst to uker.

Jeg bruker basilikumsorbet sammen med vaniljeis, sammen med is/nøttekake og den kan legges på toppen av musserende drikke. Jeg bruker ca 1 stor ss til hver derfor mener jeg at denne porsjonen rekker til ca 12.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar