4 egg
4 dl sukker
200 gr margarin
4 ts vaniljesukker
2 dl Toro fin kakemiks
2/5 ts bakepulver
6 ss kakao
300 gr hasselnøtter (ikke noe problem å kutte ut disse hvis noen av gjestene ikke tåler nøtter)
Sett stekeovnen på 160 grader.
Pisk eggedosis. Tilsett smeltet avkjølt margarin og alt det tørre.
Hakk hasselnøttene og tilsett tilslutt.
Legg bakepapir i en langpanne og smør med melkefritt smeltet margarin.
Hell røren i formen og trekk godt ut. Min langpanne er på 37x34 innvendig og legger litt sammenrullet aluminiumsfolie bak bakepapiret på den ene siden for å føre den litt mindre.
Stekes i 30-40 min. Ikke stek for lenge, kaka skal være litt myk og seig.
Sett langpanna på en kakerist noen minutter, men trekk kaka ut av formen før den er helt kald. Kaka deles i firkanter mens den fortsatt er varm/lunka, og kan ligger ferdig på fat i kjøleskap til dagen etter.
Velkommen
Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.
Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.
I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.
Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.
I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.
De siste 10 oppskriftene/innleggene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar