Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene/innleggene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Bakt brie

ca 30-40 g brie (trekant)
1 skive bacon
1/2 plate butterdeig
litt egg

2 skiver tomater
2 blader ruccola








Jeg delte Brie-oster på 450 g i 12 "bløtkakestykker" og rullet hver bit inn i 1 skive spekskinke.
Hver plate butterdeig ble delt i to og kjevlet ca 14 x14 cm.
Briebitene pakkes inn på denne måten.

Snu så skjøten kommer ned og legg på stekebrett.
Det setter jeg i kjøleskapet.

Jeg setter brettet i stekeovnen når de brukte tallerkene fra forrige rett bæres ut av noen andre.

Stekes ved 250 grader i 6 min høyt i ovnen.

Anrettes på tallerken/asjett sammen med 1 ss tomatbiter og noen få rucculablader



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar