Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene/innleggene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Kjøttsaus

Jeg lager alltid en stor porsjon kjøttsaus. Den kan brukes som pastasaus, til pizza og til lasagne.


8 løk
2 kg kjøttdeig
margarin til steking
200 g tomatpure
1 kg hermetiske tomater i biter (2 pakninger)
4 ts salt
2 ts pepper
4 ts oregano
4 dl melk
2 dl hvetemel





Finsnitt løken og fres den. Ha den i en stor kjele.












Stek litt og litt av kjøttdeigen og ha det også i kjelen. Det er viktig at kjøttdeigen blir helt finkornet.


Ha i krydder, tomatpure og tomatbiter.









Rist sammen melk og hvetemel. Jeg bruker meljevning i kjøttsausen både for å gjøre den tykkere og drøyere. Om man vil ha en gluten og melkefri saus kan den jevnes med maisennamel rørt ut i vann.









og hell i under omrøring. Kok opp og la tykne.


Det går 3-4 dl saus til 1 pizza.
Det må beregnes 2-3 dl saus/person til pasta
1 l  til en stor form lasagne (6 personer)





Kjøttsaus laget av 1,2 kg kjøttdeig er nok til 8 store pizza.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar