200 g margarin
8 dl hvetemel
6 dl sukker
3 dl melk
2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
4 egg
Sett stekeovnen på 180 grader.
Smelt margarin i en stor kjele eller stålbolle.
Legg bakepapir en langpanne og pensle med litt smelta margarin. Det er særlig viktig å pensle kortsidene som ikke dekkes av bakepapir.
Mål opp og hell alt sammen i bollen og rør sammen. Jeg bruker en ballongvisp og pisker litt kraftig for å få luft inn i røra.
Jeg deler opp eplene som vist på bildet under til venstre. Etterpå skjærer jeg i skiver som på bildet i midten. Jeg brukte 10 epler. Det blir ca 4 l epleskiver.
Helles over i langpanna og fordel utover. Legg eplene med skallsiden tett ned i røra. Når du tror det er fullt, så er det plass til minst 1 eple til. Strø på sukker og kanel. Eplene mine er fortsatt syrlige så jeg var raus med sukker i dag.
Kaka stekes på nest nederste rille i ca 45 min. La langpanna stå på kakerist i ca 30 min. Løsne langs kortsidene og trekk hele kaka ut av forma. La bakepapiret sitte på til kaka er mer avkjølt.
Litt vaniljeis på?
Dette er den enkleste, beste, saftigste og største favoritt av eplekake som finnes.
SvarSlettjeg har bakt den maaaaaange ganger og elsker måten å kutte epler på. Tusen takk!
Så hyggelig å høre. Og jeg er helt enig med deg.
Slett