Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene/innleggene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Honningstekt persillerot

Som tilbehør til helstekte fileter bruker jeg ofte honningstekt persillerot. Den kan gjøres nesten ferdig gjerne dagen før.
Skrell persillerøttene. Beregne 1/4 -1/2 per person.
Del røttene i båter/strimler langsetter.

Legges i kokende vann i 2 min.

Hell alt opp i et dørslag og avkjøl røttene i kaldt vann.

Legges i en ildfast form.
Ringle med honning og legg på litt meierismør. Oppbevares i kjøleskap.



Stekes 10-12 min ved 250 grader.









Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar