Når drømmen til sønnen og svigerdatter var å overraske gulljenta på 6 års dagen med en unikornkake valgte jeg å bidra et stykke på vei.
For utfordringen lå mest i at kaka skulle være uten nøtter (ikke marsipanlokk), uten egg og uten melk. Lang erfaring som baker gjør at jeg kan lese oppskrifter og vurdere om de vil fungere. Denne gangen ble det en kombinasjon av flere jeg fant.
Jeg bakte bunnene, sønnen tok seg av pyntingen.
Rørende er det at den lille gjesten for første gang kunne spise akkurat den samme kaka som de andre i selskapet.
150 g blå melange
9 dl hvetemel
6 dl sukker
2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
4 ts egg-erstatning
6 dl rismel
Bland alt det tørre i bollen. Tilsett rismelk og smeltet avkjølt melange. Bland sammen alt med maskin.
Del røra i tre like boller/begere. Det blir 5,5 dl i hver.Tilsett matfarge i hver av porsjonene. Det er snakk om veldig små mengder. Min matfarge har en geleaktig konsistens så jeg brukte en pølsepinne. Bland veldig godt.
Hell røra i kakeform 22 cm med bakepapir og smurt med smeltet melange.
Stek ved 180 grader i ca 20 min.
Avkjøles på kakerist.
Når kakebunnene er avkjølt bør de jevnes langs kanten slik at de er nøyaktig like store og høye.
Bland smørkrem:
300 g blå Melange
600 g vegansk "kremost"
smak til med melis
Piskes godt. Den vil virke litt "kortere" enn kremost med fløte.
Bruk halvparten til fyll mellom lagene.
Smør halvparten av den som er igjen i et tynt lag på kaka. Sett den i kjøleskapet.
Glatt smørkremen med en lang kniv dyppet i varmt vann.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar